ДПСУ не знайшла підтвердження інформації Москаля про відео з паспортами

ДПСУ не знайшла підтвердження інформації Москаля про відео з паспортами

Укрінформ
Державна прикордонна служба перевіряє поширену головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем інформацію про запис відео зі скандальною видачею паспортів у консульстві Угорщини.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу помічник голови ДПСУ, речник відомства Олег Слободян.

"Ми інформацію від Москаля перевіряємо, але поки підтвердження вона не знайшла", - сказав Слободян.

Як повідомляли ЗМІ, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що, за його даними, скандальне відео у консульстві Угорщини записав хтось із прикордонників.

19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Читайте також: Москаль назвав автора скандального відео з угорськими паспортами

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Конституцією України заборонене подвійне громадянство, і особи, щодо яких буде встановлено такий факт, будуть позбавлені громадянства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-