Москаль назвав автора скандального відео з угорськими паспортами

Москаль назвав автора скандального відео з угорськими паспортами

Відео
Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що відео у консульстві Угорщини в Береговому, на якому зафіксовано незаконну видачу угорських паспортів громадянам України, записав прикордонник.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"До речі, хто виклав відео? Це діючий прикордонник нашої прикордонної служби, який складав присягу і це все записав. З якою ціллю він це виклав? Хай з ним розбирається Державна прикордонна служба і їхня служба внутрішньої безпеки", - сказав Москаль.

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Читайте також: Сіярто обіцяє відповідь Угорщини у разі вислання консула з Берегового

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Водночас голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна "заступиться за права кожного члена угорської громади на Закарпатті" та пригрозив "заходами" у разі видворення консула з України.

Слід зазначити, що наразі в Україні наявність подвійного громадянства не визнається, і, згідно із законодавством, не дозволяється насамперед для державних службовців та депутатів всіх рівнів.

19 квітня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що пропонує зміни в чинне законодавство про громадянство України. Ініціатором документа виступив Президент Петро Порошенко. Проект закону, серед іншого, розширює перелік підстав для позбавлення українського громадянства. Зокрема, підставою для втрати українського громадянства пропонується зробити використання повнолітнім паспорта іноземної держави під час виїзду або в'їзду в Україну (або на території України), що зафіксовано Державною прикордонною службою або іншим держорганом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-