Голова ЦВК обіцяє одним із перших розглянути питання виборів в ОТГ

Голова ЦВК обіцяє одним із перших розглянути питання виборів в ОТГ

Укрінформ
Голова Центвиборчкому Тетяна Сліпачук заявила, що одним із перших питань розгляду нового складу ЦВК буде призначення виборів в об'єднаних тергромадах.

Про це вона зазначила у коментарі журналістам за результами першого засідання комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це питання, яке ми щонайскоріше поставимо в порядок денний одного з перших засідань", - відповіла вона на запитання щодо призначення виборів в ОТГ.

Сліпачук розповіла, що наразі новий склад ЦВК має затвердити розподіл обов'язків між членами комісії й після цього розпочати вирішення питання виборів в ОТГ.

Як повідомлялося, 9 серпня попередній склад Центральної виборчої комісії призупинив призначення виборів в ОТГ, доки Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя не надасть роз'яснень стосовно законодавства про референдуми, можливості призначення Центрвиборчкомом перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об'єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади.

Читайте також: Перші вибори готова провести 121 тергромада - Мінрегіон

У п’ятницю, 5 жовтня, на засіданні парламенту 14 призначених 20 вересня членів Центральної виборчої комісії склали присягу членів комісії і розпочали виконувати повноваження у Центрвиборчкомі. Згодом новий склад ЦВК провів перше засідання, за результатами якого головою ЦВК обрано Тетяни Сліпачук, заступниками голови - Олега Конопольського та Євгена Радченка, секретарем - Наталію Бернацьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-