Від завтра Одеса буде під посиленою охороною

Від завтра Одеса буде під посиленою охороною

Укрінформ
На вулиці Одеси та області з 25 вересня вийдуть посилені патрулі поліції та Нацгвардії.

Відповідне рішення було прийнято 24 вересня під час оперативної наради в Одесі під керівництвом першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, інформує Департамент комунікації МВС України.

“З 25 числа в Одесі починається комплекс профілактичних заходів, а на вулиці міста та області вийдуть посилені патрулі поліції та гвардійці”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, якого цитує прес-служба відомства, наразі для забезпечення публічного порядку в регіоні необхідна системна робота всіх підрозділів поліції.

«Має бути системність роботи. Це і оперативні служби, і кримінальний блок, більше уваги приділяти профілактичним превентивним заходам. Коли стається якась ситуація, так, ми збираємо кращі сили, починаємо бігти і показуємо гарні результати і розкриття. Аналіз та прогнозування ситуації, яка може скластися. Тут я бачу суттєві прорахунки, тому хочу, щоб саме за цим напрямком ви організували роботу”, - сказав Яровий.

Читайте також: Напад на Михайлика: в Одесу вилетіла посилена група силовиків

Він також зауважив, що важливо припинити будь-які спроби тиску, залякування і тим паче кримінальної розправи над патріотичними та громадськими організаціями Одещини.

“Це принципова спільна позиція міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Генерального прокурора Юрія Луценка, які, до речі, на початку жовтня планують відвідати регіон”, - заявив Яровий.

Фото mvs.gov.ua
Фото mvs.gov.ua

Перший заступник міністра наголосив, що, окрім інших заходів, правоохоронці проконтролюють діяльність охоронних фірм. У разі, якщо вони були причетні до незаконних дій або рейдерських захоплень, вони будуть позбавлені ліцензії.

Читайте також: Порошенко поговорив з головлікарем про стан активіста Михайлика

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі стріляли у громадського діяча, голову міської організації партії “Сила людей” Олега Михайлика. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 15 і ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

Стан пораненого Михайлика нині стабілізувався, йому надали охорону.

Посольство США в Україні у понеділок, 24 вересня, заявило, що глибоко стурбоване нападом на Михайлика, і закликало до швидкого, прозорого і ретельного розслідування справи.

Слідство розглядає п'ять версій замаху на активіста, більшість із них пов'язана з його професійною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-