Порошенко поговорив з головлікарем про стан активіста Михайлика

Порошенко поговорив з головлікарем про стан активіста Михайлика

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у телефонному режимі розпитав у головлікаря міської лікарні Одеси про стан здоров’я громадського активіста Олега Михайлика та обговорив напад на активіста із генпрокурором та міністром внутрішніх справ.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент Петро Порошенко, який наразі відбув із візитом до Сполучених Штатів Америки, зателефонував головному лікарю міської клінічної лікарні №1  Одеси Євгену Григор’єву та поцікавився станом здоров’я громадського активіста Олега Михайлика”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що головний лікар поінформував Президента про стан здоров’я постраждалого від нападу Олега Михайлика. У свою чергу Порошенко подякував лікарям за проведену роботу та надану активістові допомогу.

Також Глава держави провів телефонні розмови з генеральним прокурором Юрієм Луценком та міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. За даними АП, вони поінформували Президента про хід розслідування та про посилення складу слідчої групи першим заступником голови Національної поліції В’ячеславом Аброськіним, який нині веде розслідування в Одесі.

Крім того, керівники ГПУ і МВС розповіли, що планується проведення координаційної наради з питань боротьби зі злочинністю.

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 15 та ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

Читайте також: Напад на Михайлика: в Одесу вилетіла посилена група силовиків

Слідство розглядає кілька версій нападу - від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю Михайлика.

Стан пораненого Михайлика на ранок неділі стабілізувався, йому надано охорону.

23 вересня в Одесі близько сотні людей вийшли на протест, вимагаючи від правоохоронців розслідувати напад на Михайлика.

Посольство США в Україні у понеділок, 24 вересня, заявило, що глибоко занепокоєне нападом на Михайлика, і закликало до швидкого, прозорого та ретельного розслідування справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-