На Одещині п’ять проектів регіонального розвитку реалізують за підтримки ЄС

На Одещині п’ять проектів регіонального розвитку реалізують за підтримки ЄС

Укрінформ
П’ять важливих проектів регіонального розвитку Одещини - інноваційна економіка та інвестиції, розвиток людського потенціалу, туризму, сільський розвиток та загальноукраїнська солідарність - здійснюються за рахунок секторальної підтримки ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, пославшись на заступника голови ОДА Світлану Шаталову.

"Одещина - одна з лідерів в Україні за кількістю поданих проектів. 5 з 41 проекту стали переможцями конкурсу, ініційованого ЄС. Їх загальний кошторис перевищує 65 мільйонів гривень. Причому 53 мільйони - це бюджет секторальної підтримки, а ще 12 мільйонів - співфінансування з інших джерел. А всього Одеською ОДА напрацьовано більш як 60 проектів регіонального розвитку", - зазначила Шаталова.

Звісно, фахівці облдержадміністрації, додала заступник очільника ОДА, надавали консультації місцевим органам самоврядування, громадам і райдержадміністраціям при їх розробках.

Так, за програмою "Сільський розвиток" переміг проект, що буде реалізовуватися на території Саратського та Тарутинського районів. Він передбачає культивування лаванди, розвиток інфраструктури та, як наслідок, збільшення туристичних потоків. У рамках програми "Розвиток людського потенціалу" отримав фінансування проект під назвою "Підготовка робітничих кадрів за професією "виноградар", що є дуже актуальною для Одеського регіону.

Читайте також: На Буковині реалізували 20 міжнародних проектів на €10 мільйонів

Підготовчі роботи для включення Білгород-Дністровської фортеці до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО отримали підтримку за програмою "Розвиток туризму". Окрім того, планується створити "Start-UP Університет" та "Музей української книги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-