На Буковині реалізували 20 міжнародних проектів на €10 мільйонів

На Буковині реалізували 20 міжнародних проектів на €10 мільйонів

Укрінформ
У Чернівецькій області з початку року реалізували 20 проектів міжнародної технічної допомоги на загальну суму близько 10 мільйонів євро.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

"Від початку року в області реалізовувались 20 проектів міжнародної технічної допомоги. Сума залучених грантових коштів складає близько 10 млн євро", – повідомила під час прес-конференції начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Чернівецької ОДА Ганна Жебчук.

Так, на сьогодні у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства "Україна – Молдова" розпочато практичну реалізацію 8 проектів, виконавцями та партнерами яких виступають представники Чернівецької області, залучено близько 900,0 тис. євро грантових коштів.

Окрім цього, в області налагоджено співпрацю з низкою міжнародних та донорських організацій, а саме: Німецьким Товариством Співробітництва (GIZ), ПРООН, Програмою "U-LEAD з Європою", а також Австрійською агенцією розвитку та Державним агентством з питань надання міжнародної допомоги МЗС Румунії.

Зокрема, в рамках пілотного проекту Австрійської Агенції Розвитку та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні "Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей" реалізовано 9 мікропроектів з розвитку об’єктів соціальної сфери в сільській місцевості на загальну суму 4,3 млн грн, а також налагоджено переробку молока СОК "Добрі газди" в Глибоцькій ОТГ (освоєно 760,0 тис. грн).

Читайте також: Транскордонні проекти: успішний досвід буковинських громад

За фінансової підтримки Німецького Товариства Співробітництва (GIZ) та в рамках Програми "U-LEAD з Європою" здійснюється практична реалізація 2 пілотних проектів – "Інтегрований розвиток міст" та "Децентралізація влади в Україні".

"Крім того, за кошти міжнародних фінансових організацій розпочато реалізацію проекту з реконструкції системи водопостачання та проекту з проведення енергоефективних заходів у будівлях 33 бюджетних установ у м. Чернівцях, сума залучених грантових коштів складає по 3,0 млн. євро в кожному з проектів", – підсумувала Жебчук.

Фото: bukoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-