У Раді пропонують створити для Донбасу окрему програму адаптації реформ

У Раді пропонують створити для Донбасу окрему програму адаптації реформ

Укрінформ
Парламентський комітет із питань соцполітики вважає необхідним створення окремої програми адаптації реформ для Донбасу.

Про це заявили народні депутати у Краматорську на спільному засіданні з представниками місцевих виконавчих органів влади та громадських організацій, повідомили в Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації.

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відвідав Донецьку область. За результатами засідання Комітет дійшов висновків, що для Донецької та Луганської областей необхідна окрема програма адаптації реформ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Військові спостерігачі назвали найбільш гарячі точки Донеччини

Депутати зауважили, що нині на Донеччині недостатньо медичних працівників, які будуть готові працювати на цій території. Також умови праці мешканців регіону значно відрізняються від тих, в яких живуть і виконують свої обов’язки люди у мирних містах України. Тому комітет наполягатиме на додаткових фінансових надбавках медикам, вчителям, працівникам місцевого самоврядування, соціальним працівникам, пожежним, поліцейським, тобто всім, хто задіяний у виконанні соціальних функцій країни.

Також на засіданні розглядали проблеми переселенців та блокування пенсійних виплат. Це питання пообіцяли винести на розгляд на державному рівні.

Фото з сайту: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-