Нелегали найчастіше прагнуть потрапити у Румунію, Угорщину та Польщу - ДПСУ

Нелегали найчастіше прагнуть потрапити у Румунію, Угорщину та Польщу - ДПСУ

Укрінформ
Загальна кількість затриманих на кордоні нелегальних мігрантів у липні зросла на 3% порівняно з червнем.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Упродовж минулого місяця затримано 240 "мандрівників". При цьому із загальної кількості порушників за незаконний перетин державного кордону прикордонним відомством затримано 144 мігранти, тоді як у червні кількість затриманих становила 98 осіб. За останні три роки це найбільш активний липень (у липні 2017 р. – 89, у липні 2016 р. – 109)". - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед нелегалів переважно є громадяни В’єтнаму, яких затримано майже 40 осіб, Бангладеш та Пакистану – по 17 осіб, а також вихідці з Іраку, Шрі-Ланки, Молдови, Росії, Марокко, Монголії, Індії, Ірану, Еритреї, Афганістану та Туреччини. Також у липні спостерігалося зростання кількості групових порушень і незаконних перетинань кордону громадянами Бангладеш та в останні тижні Туреччини.

Найбільше затримували нелегальних мігрантів на кордоні з Румунією (збільшення порівняно з червнем у 3,5 рази), Угорщиною (збільшення у 2,5 рази) та Польщею (збільшення на 43%).

Читайте також: Прикордонники затримали мігрантів з країн Південно-Східної Азії

Окрім цього, спостерігається певне зменшення кількості іноземців, які порушили правила перебування в Україні. Таких осіб у липні цього року виявлено майже 90, тоді як в червні їх кількість становила 135 осіб.

Окремо фіксується зростання кількості спроб потенційних мігрантів законним шляхом потрапити в Україну. Всього в пунктах пропуску в перетині кордону в липні відмовлено 435 потенційним нелегальним мігрантам, що на 24% більше порівняно з червнем. Таку категорію осіб склали переважно громадяни Туреччини, Індії, Іраку та Лівії, Молдови, Грузії, Нігерії, Росії та Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-