В Одесі судитимуть екс-чиновника за махінації із землею на узбережжі Затоки

В Одесі судитимуть екс-чиновника за махінації із землею на узбережжі Затоки

Укрінформ
Київський райсуд Одеси розгляне кримінальне провадження щодо колишнього секретаря Затоківської селищної ради, якому прокуратура інкримінує співучасть у протиправному відчуженні рекреаційних земель загальною вартістю близько 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури

"Одеська облпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього секретаря Затоківської селищної ради, який у змові з іншими учасниками схеми обвинувачується у злочинних оборудках із рекреаційними землями в Затоці. Вартість протиправно відчуженої землі на чорноморському узбережжі становить майже 50 мільйонів гривень", - зазначили в прокуратурі.

На відчужені ділянки землі за клопотанням прокуратури накладено арешт.

З травня 2016 року фігурант кримінального провадження переховувався від органів слідства. У червні поточного року його затримали співробітники органів поліції.

Наразі колишній посадовець перебуває під вартою, а в суді слухаються обвинувальні акти стосовно голови Затоківської селищної ради та його спільника.

Читайте також: Громаді курортної Затоки повернули приморські землі на 40 мільйонів

Як повідомлялося, екс-секретаря селищної ради В'ячеслава Бокия, який два роки переховувався від слідства, поліція затримала 19 червня. На території бази відпочинку в Миколаївській області він зареєструвався як відпочивальник за документами родича. Київський райсуд Одеси обрав екс-чиновнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 10 мільйонів гривень, яку не внесено.

Також триває розслідування кримінальних проваджень щодо участі у великомасштабних махінаціях селищного голови Василя Зв'ягінцева та керівника земельної комісії Богдана Шевчука, яких було взято під варту, згідно з ухвалами судів, ще у 2016 році. Прокуратура інкримінувала їм співучасть у незаконному виведенні з комунальної власності 3-гектарної земельної ділянки на березі моря, яку розділили між 66 фізичними особами і передали у приватну власність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-