Кривава аварія у Харкові: МОЗ підтвердив, що Зайцева була під наркотиками

Кривава аварія у Харкові: МОЗ підтвердив, що Зайцева була під наркотиками

Документ
Укрінформ
Олена Зайцева, що звинувачується у скоєнні ДТП в Харкові 18 жовтня 2017 року, в результаті якого загинули шість осіб, у момент аварії перебувала під дією наркотиків.

Це витікає з роз'яснень, наданих Державним центром психічного здоров'я і моніторингу наркотиків і алкоголю Міністерства охорони здоров'я, повідомляє адвокат потерпілих Лариса Матвєєва в Facebook.

"Сьогодні в судовому засіданні залучили до матеріалів кримінальної справи (висновки МОЗ. - ред.), незважаючи на шалені заперечення адвокатів Зайцевої та її подруги", - написала адвокат.

У документах, наданих Міністерством охорони здоров'я на адвокатський запит Матвєєвої говориться, що загальний стан Зайцевої (що називається "Особа 1"), свідчив про те, що вона перебувала в "стані наркотичного або іншого сп'яніння" або "під впливом лікарських препаратів, які знижують увагу і швидкість реакції".

Читайте також: ДТП у Харкові: Lexus і Volkswagen летіли на "червоний" і "жовтий" – експертиза

Також повідомляється, що в сечі "Особи 1" виявлено опіати, фенобарбітал і метаболіти анальгіну. Виявлені кодеїн і фенобарбітал відносяться до "наркотичних речовин, обіг яких обмежений і відносно яких допускаються винятки деяких заходів контролю", говориться у відповіді МОЗ на адвокатський запит.

"З урахуванням наданих у запиті відомостей можна визначити, що Особа 1 станом на 18.10.2017 р. перебувала у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин", - говориться у висновках.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської і вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg (водій - Геннадій Дронов) виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцева), який мчав на заборонений сигнал світлофора. В результаті Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинули на місці і ще одна жінка померла в лікарні.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: суд продовжив арешт Зайцевій і Дронову

Раніше адвокат Матвєєва звернулася до в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун з проханням з'ясувати місцезнаходження лікаря-нарколога Олени Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів, і відповісти, чи підтверджують акт обстеження Зайцевої результати попередніх аналізів і результати токсикологічних експертиз стан наркотичного сп'яніння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-