Кривава ДТП у Харкові: суд продовжив арешт Зайцевій і Дронову

Кривава ДТП у Харкові: суд продовжив арешт Зайцевій і Дронову

Укрінформ
Харківський суд подовжив арешт для підозрюваних у резонансному ДТП на Сумської Олени Зайцевої і Геннадія Дронова, хоча їх захисники просили про домашній арешт.

Про це повідомляє NewsRoom.

"У ході сьогоднішнього засідання представники обох фігурантів клопотали про те, щоб їх клієнтам обрали запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. І якщо адвокат Геннадія Дронова спочатку наполягав на цьому рішенні, то захист Зайцевої раніше заявляв, що у зв'язку з резонансністю справи підсудна залишатиметься в СІЗО", - йдеться в повідомленні.

У ході засідання Дронов заявив, що має піклуватися про 82-річну матір, з якою він проживає (пізніше в прокуратурі спростували цю інформацію), а адвокат Зайцевої наполягала, що стан здоров'я її підзахисної погіршується, і її перебування в СІЗО може призвести до фатальних наслідків.

Проти пом'якшення запобіжного заходу виступали адвокати постраждалих, мотивуючи, зокрема, тим, що "якщо обвинувачених випустять і хтось утече, це буде фіаско для всієї правоохоронної системи України".

Читайте також: ДТП у Харкові: Lexus і Volkswagen летіли на "червоний" і "жовтий" – експертиза

Суддя Віктор Попрас зайняв сторону прокуратури і подовжив обом водіям запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Наступне засідання відбудеться 31 липня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської і вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg (водій - Геннадій Дронов) виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцева), який мчав на заборонний сигнал світлофора. В результаті Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинули на місці і ще одна людина померла в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-