ДТП у Харкові: Lexus і Volkswagen летіли на

ДТП у Харкові: Lexus і Volkswagen летіли на "червоний" і "жовтий" – експертиза

Укрінформ
Суд у Харкові у справі про смертельну ДТП допитав експерта-автотехніка, який підтвердив, що правила порушили обидва водії - Олена Зайцева на Lexus і Геннадій Дронов на Volkswagen.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"У залі засідання - Олена Зайцева і Геннадій Дронов, вони знаходяться на лаві за скляною перегородкою. Присутні прокурори і адвокати підозрюваних і потерпілих. До суду також прибули три експерти Харківського НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса. Вони мають надати суду результати експертиз, зокрема, - чотирьох дисків відеозапису, зробленого в момент ДТП", - зазначили в суді.

Спеціаліст з автотехнічної експертизи, додали в суді, підтвердив, що дії обох фігурантів знаходяться в причинно-наслідковому зв'язку щодо моменту небезпеки, тобто, неминучого зіткнення: "Дронов рушив з місця на жовте світло, тим самим відкинув Lexus, який мчав повз на червоне світло на великій швидкості, на натовп людей на переході".

"Оскільки допит експерта-автотехніка затягнувся через безліч перехресних запитань адвокатів обох підозрюваних, то суд ухвалив рішення перенести засідання", - пояснили в суді.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: автомеханік назвав швидкість, на якій їхала Зайцева

Допит інших експертів, стало відомо, відбудеться на засіданні суду 24 липня, о 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg (водій - Геннадій Дронов) виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцева), який мчав на заборонний сигнал світлофора. В результаті Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинули на місці і ще одна померла в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-