Мер Конотопа звинувачує

Мер Конотопа звинувачує "тітушок" у зриві всіх цьогорічних капремонтів

Укрінформ
У Конотопі ще є можливість закінчити цьогоріч капітальний ремонт реанімаційного відділення Центральної районної лікарні, якщо депутати якнайскоріше проголосують за міський бюджет-2018.

Про це на прес-конференції у Києві заявив голова Конотопської міськради Артем Семеніхін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо бюджет міста Конотоп буде прийнято найближчим часом, ми зможемо профінансувати поточний ремонт навчальних закладів, а також завершити розпочатий два роки тому капітальний ремонт нашого реанімаційного відділення, яке має стати найсучаснішим в Сумській області. Обладнання вже закуплене, і на 99% вже завершені роботи", - зазначив він.

Семеніхін пояснив, що наразі реанімаційне відділення, яке обслуговує населення 90-тисячного міста і Конотопського району, займає одне-єдине невеличке приміщення, в якому разом лежать і діти, і дорослі без розрізнення статі.

Читайте також: Конотопська бійка: мер каже, що все було не так, як на відео

Також він вважає, що можна буде провести поточні ремонти усіх доріг у місті, зробити трамвайний розворот і один трамвайний переїзд, замінити кілька стрілок на трамвайній лінії і відремонтувати кілька трамвайних вагонів та дах трамвайного депо. На думку голови міськради, є і можливість виконати зобов'язання перед європейськими грантодавцями, кошти яких також не освоюються через блокування бюджету. За його словами, Конотоп, який ще недавно був лідером в області із залучення інвестиційних та грантових коштів іноземних партнерів, наразі не може ці кошти освоїти через те, що у міськраді не відбуваються сесійні засідання.

При цьому Семеніхін стверджує, що капітальні проекти цього року реалізувати вже не вдасться.

"Завтра - перше серпня. У місті Конотоп вже неможливо зробити капітально жодної дороги, жодного капітального ремонту дахів багатоповерхівок, шкіл, лікарень. Тому що є певна бюрократична процедура, яка займає близько трьох місяців. Тобто роботи можна буде почати лише в листопаді, а зробити серйозний ремонт за півтора місяці неможливо", - наголосив він.

Семеніхін заявив, що на сесії 26 липня депутати вже були готові проголосувати за прийняття бюджету і зробили б це, якби не вторгнення великої групи молодиків-"тітушок".

Загалом же саботаж з боку депутатів міськради від партій "Воля народу", "Народна партія", "Рідне місто", Самопоміч" та БПП "Солідарність" мер вважає цілеспрямованою політикою дискредитації нових патріотичних сил, які прийшли до керівництва містами Сумщини після Євромайдану.

Як повідомляв Укрінформ, в очолюваному Артемом Семеніхіним місті Конотопі досі не прийнятий бюджет на поточний рік. 26 липня частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень міського голови. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера міста. Для прийняття позитивного рішення не вистачило одного голосу. Після цього в сесійну залу забігли молодики (за інформацією мера - близько 70 осіб), які розпочали бійку. В результаті постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних осіб, в тому числі депутат і журналіст. Було затримано 49 осіб, з них чотирьом, сумчанам 22-23 років, повідомлено про підозру у хуліганстві, непокорі і умисному нанесенні тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Фото: Цензор.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-