Конотопська бійка: мер каже, що все було не так, як на поліцейському відео

Конотопська бійка: мер каже, що все було не так, як на поліцейському відео

Укрінформ
Очільник Конотопа Артем Семеніхін заявив, що його заступника і радника, на яких під час скандальної сесії Конотопської міської ради 26 липня напали "тітушки", самих звинуватили у нападі, сфальсифікувавши відеозапис.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тітушок" було 70 чоловік, а нас - сім хлопців (я і себе рахую). Була ситуація, коли тітушки напали на мого радника Віталія Благодарного. Це було на очах у Ігоря Степанченка (заступник Семеніхіна. - ред.), і той заступився за Благодарного. Це знімалося на відео поліцією. А потім слідчим Конотопа було дано вказівку вирізати момент, де Степанченко і Благодарний захищаються. "Тітушка", який керував цією бандою, пише заяву, що його побили, і Степанченку з Благодарним оголошують підозру і ставлять питання про обрання запобіжного заходу - цілодобовий домашній арешт", - заявив Семеніхін.

Він вважає, що це було зроблено свідомо, щоб позбавити його радника і заступника.

Читайте також: Конотопська бійка: чотирьох підозрюваних відправили під домашній арешт

Степанченко, також присутній на прес-конференції, розповів, що з молодиків, які зчинили бійку на сесії міськради, лише чотирьом було оголошено про підозру. Нападника, озброєного свердлом для бетону, який розбив голови чотирьом поліцейським, затримати не змогли. З дев'яти "тітушок", які опинилися в лікарні, оскільки їм після затримання "стало зле", семеро втікли, бо поліцейської охорони до них приставлено не було.

Наступного дня Степанченко прийшов за викликом у поліцію і дав свідчення як потерпілий. Після цього в кабінет увійшли слідчі, які вручили йому підозру про вчинення злочину і клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. В клопотанні йшлося також про необхідність носіння електронного браслета, здачу закордонних паспортів та інші заходи, які б унеможливили Степанченку виконання обов'язків заступника мера.

"Підозру обгрунтували тим, що ми спровокували конфліктну ситуацію, зокрема наносили удари в область голови невстановленій особі, а також тим, що ці "тітушки" намагалися припинити порушення громадського порядку. Це абсолютно протилежне тому, що відбувалося на сесії", - обурився абсурдністю ситуації Степанченко.

Наприкінці прес-конференції після телефонної розмови Артем Семеніхін повідомив, що у Конотопі відбулося судове засідання з приводу обрання запобіжного заходу Благодарному, і суддя скасував винесену слідчими підозру. За його словами, на суді було продемонстровано повний, невідредагований запис подій у міськраді, з якого стало ясно, що Благодарний і Степанченко захищалися.

Як повідомлялося, 26 липня під час засідання сесії Конотопської міськради виник конфлікт між прибічниками діючого мера Артема Семеніхіна та його опонентами. Частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень міського голови. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера міста. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голосу.

Після цього у сесійну залу забігли з вулиці молоді чоловіки і розпочалася бійка, в результаті чого постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних осіб, в тому числі депутат і журналіст.

У відділ поліції для з’ясування обставин було доставлено 49 осіб. Це чоловіки віком від 17 до 34 років, переважна більшість яких - із міста Суми. Згодом 45 з них відпустили, а 4-ох, яким оголосили про підозру у скоєнні правопорушення, залишили у слідчому ізоляторі до обрання запобіжного заходу.

Всі четверо - жителі міста Суми, двом по 22 роки, ще двом - по 23 роки.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.296 (хуліганство, пов'язане з опором представникам влади) та ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків) КК України.

Підозрюваним за згаданими статтями загрожує до 5 років позбавлення волі.

Фото: Цензор.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-