Конотопська бійка: чотирьох підозрюваних відправили під домашній арешт

Конотопська бійка: чотирьох підозрюваних відправили під домашній арешт

Укрінформ
Чотирьом підозрюваним, затриманим внаслідок бійки під час сесії Конотопської міськради 26 липня, обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслету.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

„Це 4 сумчанина віком 22-23 роки, ніде не працюючі. Рішенням суду першої інстанції підозрюваним обраний запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю. Оскільки прокуратура наполягала на триманні підозрюваних під вартою, в даний час в прокуратурі вирішується питання про оскарження цього рішення суду”, - зазначила Науменко.

За її інформацією, затриманих підозрюють за двома статтями ККУ: хуліганство і опір представникам правоохоронних органів, а також нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів.

Читайте також: У Чернівцях підписують петиції за повернення відстороненого мера

Як повідомлялося, 26 липня під час засідання сесії Конотопської міськради виник конфлікт між прибічниками діючого мера Артема Семеніхіна та його опонентами. Частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень міського голови. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера міста. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голосу.

Після цього у сесійну залу забігли з вулиці молодики і розпочалася бійка, в результаті чого постраждало 11 правоохоронців та 9 цивільних осіб, в тому числі депутат і журналіст.

У відділ поліції для з’ясування обставин було доставлено 49 осіб. Це молодики віком від 17 до 34 років, переважна більшість яких - із міста Суми. Згодом 45 з них відпустили, а 4-ох, яким оголосили підозру у скоєнні правопорушення, залишили у слідчому ізоляторі до обрання запобіжного заходу.

Всі четверо - жителі міста Суми, двом по 22 роки, ще двом - по 23 роки.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.3 ст.296 (хуліганство, пов'язане з опором представникам влади) та ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків) КК України.

Підозрюваним за згаданими статтями загрожує до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-