Дніпроазот підняв ціну на хлор у 5 разів: комунальники кажуть - тарифи на воду зростуть

Дніпроазот підняв ціну на хлор у 5 разів: комунальники кажуть - тарифи на воду зростуть

Укрінформ
"Дніпроазот" запропонував КП "Аульський водовід" здійснювати поставки хлору за ціною майже у 5 разів вищою, ніж у минулому році.

Збільшення відпускної ціни на хлор АТ "Дніпроазот" вплине на зростання тарифів на воду і може призвести до ще більшого соціального загострення, вважає директор КП Дніпропетровської облради "Аульський водовід" Віктор Страшко, котрий написав про це у Facebook.

"Сьогодні, від АТ "Дніпроазот", надійшла пропозиція здійснювати прямі поставки хлору рідкого безпосередньо підприємствам-водоканалам, які забезпечують споживачів питною водою. Дуже доречна пропозиція, приймаючи до уваги той факт, що залишків рідкого хлору на водоканалах майже немає. Але вартість хлору зросла до 47208 грн за 1 тону з ПДВ, на умовах повної (стовідсоткової) оплати. Це майже в п'ять разів дорожче, ніж "Азот" продавав у минулому році. Водоканали не мають джерела фінансування збільшених витрат на закупівлю рідкого хлору по завищених цінах, це не передбачено діючим тарифом, затвердженим постановою НКРЕКП. Таке суттєве збільшення ціни на хлор вплине на зростання тарифів на воду, що призведе до ще більшого соціального загострення», - написав Страшко.

Читайте також: Дніпроазот відновлює виробництво хлору

Він підкреслив, що на підприємстві "Аульський водовід" вважають пропозицію "Дніпроазоту" економічно недоцільною.

"Це звичайна чергова спекуляція, за яку знову повинна буде заплатити наша громада. Нова тарифна формула "газованої води" вже в дії: газ+хлор=вода", - додав він.

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть виникнути проблеми з централізованим водопостачанням через припинення постачання і зупинку виробництва рідкого хлору компанією "Дніпроазот". В "Дніпроазоті" заявляли, що відновлення виробництва хлору для очищення питної води буде можливе після підвищення цін на продукцію. Як стверджували на підприємстві, відповідне економічне обгрунтування направлене в АМКУ, і "Дніпроазот" чекає на рішення антимонопольного відомства.

Також на "Дніпроазоті", підконтрольному групі "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, заявляли, що виробництво аміаку і карбаміду в "Дніпроазоті" стало економічно невигідним у зв'язку зі значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема природного газу.

Читайте також: Дефіцит хлору: СБУ перевіряє дії посадовців Дніпроазоту

Служба безпеки України розпочала перевірку дій посадових осіб "Дніпроазоту", які призвели до створення дефіциту рідкого хлору - основного реагенту для безперебійного забезпечення населення питною водою.

У п’ятницю, 20 липня, у прес-службі АТ "Дніпроазот" повідомили, що підприємство відновлює роботу хлорної групи цехів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-