Дніпроазот відновлює виробництво хлору

Дніпроазот відновлює виробництво хлору

Укрінформ
Єдиний виробник рідкого хлору в Україні - АТ "Дніпроазот" - відновлює роботу хлорної групи цехів.

Про це повідомила у п'ятницю, 20 липня, прес-служба компанії.

"АТ "Дніпроазот" відновлює роботу хлорної групи цехів. В даний час на підприємстві закінчені підготовчі роботи до включення виробництва. Найближчим часом очікується випуск першої продукції", - йдеться у повідомленні.

З питань "поставок рідкого хлору, гіпохлориту натрію, каустичної соди, кислоти соляної" підприємство просить звертатися до відділу реалізації для укладення прямих договорів на поставку.

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть виникнути проблеми з централізованим водопостачанням через припинення постачання і зупинку виробництва рідкого хлору компанією Дніпроазот.

Читайте також: Дефіцит хлору: СБУ перевіряє дії посадовців Дніпроазоту

При цьому в Дніпроазоті заявляли, що відновлення виробництва хлору для очищення питної води буде можливе після підвищення цін на продукцію. Як стверджували на підприємстві, відповідне економічне обгрунтування направлене в АМКУ, і Дніпроазот чекає на рішення антимонопольного відомства.

На підприємстві, підконтрольному групі "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, також заявляли, що виробництво аміаку і карбаміду в Дніпроазоті стало економічно невигідним у зв'язку зі значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема природного газу.

Служба безпеки України розпочала перевірку дій посадових осіб Дніпроазоту, які призвели до створення дефіциту рідкого хлору - основного реагенту для безперебійного забезпечення населення питною водою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-