Питна проблема: на Миколаївщині знайшли новий спосіб знезараження води

Питна проблема: на Миколаївщині знайшли новий спосіб знезараження води

Укрінформ
Миколаївська ОДА дала доручення місцевим водоканалам для знезараження питної води в мережах переходити на гіпохлорит натрію замість хлору.

Про це повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи у Facebook.

«В області існують підприємства, які замість рідкого хлору використовують гіпохлорит натрію та самі його виготовляють. Це водопосточальники Вознесенська та цех водопідготовки Южноукраїнської АЕС. Враховуючи ситуацію, що склалась з хлором в Україні, ОДА доручила водопостачальним підприємствам у найкоротші терміни розробити перспективні плани щодо переходу на використання гіпохлориту натрію замість рідкого хлору та розпочати роботи в цьому напрямку», - написав заступник голови ОДА.

У свою чергу, керівники водопостачальних підприємств області стверджують, що на сьогодні всі підприємства забезпечені запасами необхідних речовин та працюють в стабільному режимі для забезпечення населення питною водою. Чергові поставки хлору відбуваються згідно графіку, який знаходиться на постійному контролі. Знезаражування питної води здійснюється відповідно до технологічного регламенту та вимог нормативних актів щодо забезпечення якості питної води.

Читайте також: Дефіцит хлору: СБУ перевіряє дії посадовців Дніпроазоту

За інформацією керівника МКП «Миколаївводоканал», 18 липня підприємство поповнило запаси рідкого хлору.

Варто зауважити, що в інтернет-виданнях з'явилася інформація, що через брак хлору вода у Миколаєві начебто не зовсім відповідає санітарним нормам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-