У Трускавці стартував ІІІ Форум місцевого розвитку

У Трускавці стартував ІІІ Форум місцевого розвитку

Укрінформ
У  місті Трускавець Львівської області відкрився ІІІ Форум місцевого розвитку,  на який завітали понад 400 гостей з усієї України та з-за кордону.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, форум, який триватиме три дні, відкрив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Вітаючи  учасників заходу, він зазначив, що у фокусі форуму три блоки питань, які обговорюватимуться на панельних та пленарних дискусіях.

Перший блок – це «Інструменти забеспечення сталого розвитку Карпатського єврорегіону», другий – «Можливості підтримки регіонального та місцевого розвитку» та третій блок, який вперше буде розглядатися на форумі – це «Схід і захід разом: регіональний вимір загальноукраїнської солідарності».

«Посилення конкурентоспроможності гірських територій, екологія, туризм, що чекає на ліси, мережі співпраці і пленарна дискусія за участю VIP-осіб, сподіваюся, будуть цікавими не лише учасникам, котрі об’єднані Карпатами», - сказав голова облради, говорячи про перший блок питань.

За його словами, у другому блоці питань розглядатимуть,  «що дала і не дала реформа самоврядування, успішні кейси проектів місцевого розвитку, міжнародне муніципальне співробітництво  та інші теми».

Тема співпраці сходу і заходу України - це новий важливий напрям, і «драйвери ідеї цього напрямку в особі ініціаторів форуму – Львівська обласна рада, Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», додав Ганущин.

Читайте також: Для передачі влади на місця прийнято понад 30 законів - Мінрегіонбуд

Організатори форуму повідомили, що в суботу, 23 червня, на обговоренні заявлених питань очікують голову Верховної Ради Андрія Парубія, віце-прем’єр-міністра Іванну Климпуш-Цинцадзе, міністра освіти і науки Лілію Гриневич, міністра закордонних справ Павла Клімкіна і міністра інвестиції та розвитку Республіки Польща Єжи Каєцінські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-