НАЗК внесло припис губернатору через масові порушення у Волинській ОДА

НАЗК внесло припис губернатору через масові порушення у Волинській ОДА

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції  внесло припис голові Волинської обласної державної адміністрації за результатами планової перевірки.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планових перевірок в державних органах внесло припис голові Волинської обласної державної адміністрації. Припис внесено з метою усунення виявлених порушень та проведення  службових розслідувань щодо встановлення причин та умов, що сприяли порушенню посадовими особами адміністрації вимог ЗУ "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Так, за результатами перевірки у Волинській ОДА НАЗК встановило, що відповідальні посадові особи, не дотримавши  вимоги статті 53 закону, залишили без реагування колективне повідомлення про можливе вчинення посадовими особами адміністрації корупційних дій та можливої наявності у них конфлікту інтересів, всупереч вимогам статті 60 закону не надали у повному обсязі інформацію у відповідь на адвокатський запит та, порушивши вимоги статті 65 закону, не притягнули до дисциплінарної відповідальності посадову особу адміністрації, що вчинила пов’язане з корупцією правопорушення.

Читайте також: НАЗК внесло приписи Насалику та ще двом чиновникам

"Також, порушивши вимоги статті 49 Закону, відповідні структурні підрозділи не повідомили про 17 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій працівниками адміністрації", - додали у Нацагентстві.

Крім того, у Національному агентстві встановили порушення статей  56, 57 та  58 Закону щодо організації та проведення спеціальних перевірок.

"Виявлені неодноразові порушення структурними підрозділами облдержадміністрації строків надання відповіді на запити державних органів в рамках проведення спецперевірок стосовно кандидатів на посади, випадки призначення особи на посаду в облдержадміністрації без проведення спецперевірки або призначення осіб на посади без проведення такої перевірки в повному обсязі", - повідомляють у НАЗК.

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання, і, як попереджають у НАЗК, за невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-