НАЗК внесло приписи Насалику та ще двом чиновникам

НАЗК внесло приписи Насалику та ще двом чиновникам

Укрінформ
НАЗК прийняло рішення про внесення ще трьох приписів про порушення вимог антикорупційного законодавства.

Про це йдеться на сайті НАЗК

«Так, внесено припис міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику стосовно в.о. директора Українського науково-дослідного та проектно-розвідувального інституту промислової технології Антона Чередниченка. Встановлено, що в.о. директора інституту повідомив Міненерговугілля про наявність потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою зі своєю дружиною, однак керівник органу, до повноважень якого належить звільнення/ініціювання звільнення його з посади, не прийняв рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів відповідно до вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», - зазначається в повідомленні.

Національне агентство вимагає вжити заходів врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності в.о. директора інституту, провести службове розслідування та вжити заходів щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Читайте також: Грошову заставу для корупціонерів треба скасувати - Порошенко

Припис Голові Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимиру Лапі внесено стосовно колишнього керівника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Олександра Тертишника. Будучи поінформованим про роботу в органі двох рідних сестер та про ризик виникнення зумовленого цими обставинами конфлікту інтересів, Тертишник не вжив заходів для запобігання такому конфлікту інтересів підлеглої особи. Натомість керівник територіального органу своїми діями фактично створив умови для виникнення у однієї з цих осіб потенційного конфлікту інтересів, тимчасово визначивши її в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби.

Національне агентство вимагає провести службове розслідування та розглянути питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

Крім того, у зв’язку з порушенням вимог частини четвертої статті 12 Закону внесено припис керівнику виконавчого комітету Тернопільської міської ради Сергію Надалу. На неодноразові запити Національного агентства міськрада не надала інформацію та документи стосовно можливих порушень депутатами ради вимог Закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Згідно з приписом, Національне агентство вимагає надати запитувані документи, провести службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення винної особи до відповідальності, інформує прес-служба НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-