На Львівщині з’явиться національний парк імені Любомира Гузара

На Львівщині з’явиться національний парк імені Любомира Гузара

Укрінформ
Мінприроди підтримало створення у Сокальському районі Львівської області національного природного парку «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара.

Про це інформує департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

“Міністерство екології та природних ресурсів України з метою забезпечення дотримання належного природоохоронного режиму і забезпечення природних комплексів та об’єктів схвалило клопотання ініціативної групи про створення національного природного парку «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара на території Сокальського району Львівської області”, - сказано в повідомленні.

Орієнтовна площа майбутнього природного парку складатиме 3294 га.

Читайте також: У Львові презентують книгу-листування Гузара з матір'ю

Відповідно до законодавства, національний природний парк є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об'єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Як зауважують ініціатори, майбутній природний парк назвуть на честь Блаженнішого Любомира Гузара не випадково. Він завжди наголошував на важливій ролі церкви в усвідомленні кожної людини її відповідальності за створений богом світ. Відтак, у межах функціонування парку Українська греко-католицька церква долучиться до екологічного виховання дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-