Співвласникам будинків дозволили встановлювати лічильники

Співвласникам будинків дозволили встановлювати лічильники

Укрінформ
Уряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення лічильників теплової енергії і водопостачання. Співвласники мають право встановлювати прилади обліку без узгодження з постачальниками послуг.

Про це з посиланням на віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка повідомляє Урядовий портал.

“Співвласники повинні бути проінформовані про намір встановлення (не менш як за два місяці), вартість лічильника та проектні роботи. Та головне, співвласникам надається право самостійно встановлювати прилади обліку, і жодного погодження від монопольних компаній для цього не потрібно. Це прискорить процес встановлення засобів обліку, які в подальшому сприятимуть економії споживання енергоресурсів і водопостачання”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, постанова важлива для реалізації Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

Інформація щодо встановлення лічильника доводиться до відома власників будинку шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж. У разі його відсутності - на офіційному порталі органу місцевого самоврядування та інформаційних стендах у під’їздах будинків. Порядок інформування визначає строки встановлення, вартість лічильника і передбачені проектні роботи.

Читайте також: Київводоканал заявляє, що “озброївся” приладами для пошуку магнітів на лічильниках

Мета Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" – перехід на 100% облік споживання теплової енергії, гарячої та питної води за допомогою лічильників, що вже не дозволить перекладати на українські родини наднормативні втрати монополістів і закладе принцип, згідно з яким кожен буде оплачувати тільки ті обсяги комунальних послуг, які він фактично спожив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-