Суд не може закрити справу терориста

Суд не може закрити справу терориста "Гіві" – через юридичну колізію

Укрінформ
У Павлоградському міськрайонному суді у справі терориста "Гіві" сталася юридична колізія, яку активно підхопили тиражувати окремі ЗМІ. Однак суд не може закрити це кримінальне провадження й пояснює чому.

Про це повідомив Павлоградський міськрайонний суд у Facebook.

"Михайла Толстих, на прізвисько "Гіві", обвинувачують у скоєнні терористичного акту. Судове засідання призначене на 9:00 год. 5 квітня 2018 року. Є інформація про те, що "Гіві" вважається загиблою особою. Підставою для закриття справи є смерть людини. Але, згідно з законодавством України, факт смерті підтверджується свідоцтвом про смерть, яке видається органом РАГСу. На даний час ні прокурором, ні захисником не надано відповідного свідоцтва. Факт смерті може бути встановлений також рішенням суду, але за заявою зацікавлених осіб в цивільному судочинстві. Парадокс у тому, що така заява про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України може бути подана родичами померлого. Таким чином, має місце ситуація, коли Павлоградський суд не може закрити кримінальне провадження, а тому в черговий раз призначає судовий розгляд з викликом обвинуваченої особи, бо не має "офіційного" підтвердження смерті "Гіві", - йдеться у повідомленні суду.

Читайте також: ПутінТБ звинуватило у вбивстві "Гіві" "Зоряна та Шкіряка"

У суді зазначили, що можуть зрозуміти заголовки та ЗМІ, які взялися коментувати ситуацію на кшталт "Павлоградський суд викликав на засідання вбитого бойовика "Гіві", "Ліквідованого терориста "Гіві" викликали до суду", але дивно  бачити скепсис в юридичних ресурсах.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 лютого 2017 року у своєму кабінеті з ручного вогнемета РПВ "Джміль" був убитий командир штурмового батальйону "Сомалі" "полковник ДНР" Михайло Толстих, більш відомий як "Гіві".

Згодом стало відомо, що відповідальність за вбивство "Гіві" взяли на себе його підлеглі, нібито залишені ним під час бою під Авдіївкою наприкінці січня 2017 року.

В СБУ не підтвердили і не спростували смерть ватажка терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-