Експерти Ради Європи провели семінар з управління персоналом у громадах

Експерти Ради Європи провели семінар з управління персоналом у громадах

Децентралізація
Укрінформ
Представники 19 ОТГ, а також Луганської і Чернігівської ОДА взяли участь у третьому семінарі-тренінгу “Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування”.

Як повідомляє портал “Децентралізація”, навчання було організовано в рамках Програми Ради Європи “Децентралізація і територіальна консолідація в Україні” у співпраці з Нацагентством України з питань держслужби.

Тренінг “Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування”. Фото: портал “Децентралізація”

“Учасники навчились проводити конкурсний відбір на посади в органах місцевого самоврядування, оцінювати кандидатів на ці посади, а також розробили ситуаційні завдання для виявлення рівня професійної компетентності кандидатів та апробували їх. Цікавою та корисною для учасників була рольова гра “Проведення інтерв’ю”, під час якої учасники виконали ролі членів конкурсної комісії і кандидатів на посади в органі місцевого самоврядування”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для забезпечення орієнтації службової діяльності на досягнення чітких, вимірюваних результатів, учасники заходу здобули навички щодо розробки завдань службової діяльності та показників для оцінювання рівня їх виконання. Вони також протестували інструментарій для оцінювання результатів службової діяльності та вивчення індивідуальних навчальних потреб службовців місцевого самоврядування.

Читайте також: Даніель Попеску нагадав, що децентралізація не є самоціллю

Семінар проходив 21-22 лютого на базі Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Зазначається, що Рада Європи планує продовження навчального супроводу та методичної підтримки пілотних органів місцевого самоврядування в питаннях кадрового діловодства, преміювання службовців, електронного декларування доходів, розроблення примірних посадових інструкцій. Також в серії видань Ради Європи “Бібліотечка місцевого самоврядування” найближчим часом буде видано ряд практичних посібників з тематики управління кадрами в органах місцевого самоврядування в умовах реформи публічної служби та децентралізації влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-