Попри блокування на кордоні з Польщею черг немає - поліція

Попри блокування на кордоні з Польщею черг немає - поліція

Укрінформ
Попри блокування пунктів пропуску Шегині і Рава-Руська черг на українсько-польському кордоні немає, поліція забезпечує охорону правопорядку.

Про це розповіла у суботу кореспондентові Укрінформу керівник прес-служби патрульної поліції Львова Катерина Рибій. 

"Так, зараз перекриті Шегині (з 10:20). 15-20 чоловік ходять по пішохідному переходу і кожні 15-20 хвилин пропускають 3-4 авто. Та Рава-Руська (десь з 11:15). 30 осіб орієнтовно теж на пішохідному переході і кожні 15 хвилин пропускають по 1 авто. Черг взагалі нема. Патрульна поліція здійснює охорону публічного порядку", - повідомила вона.

За словами Рибій, наразі ситуація на пунктах пропуску спокійна.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині кілька десятків протестувальників блокують пункти пропуску у Раві-Руській та у Шегинях на українсько-польському кордоні.  Учасники акцій таким чином висловлюють своє незадоволення законом про новий порядок перетину кордону.

Читайте також: Протестувальники блокують пункти пропуску Шегині і Рава-Руська

Нові правила безмитного ввезення товарів у ручному чи супроводжуваному багажі набрали чинності з 1 січня. Зокрема, вартість таких товарів обмежується 500 євро (в аеропортах - до 1000 євро) та вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби і в'їжджає в країну не частіше за один раз впродовж 72 годин. 

У Раві-Руській рух у напрямку кордону також було заблоковано 30 січня, а 10 січня на кордоні з Польщею мітингувальники блокували три дороги через податкові зміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-