Протестувальники блокують пункти пропуску Шегині і Рава-Руська

Протестувальники блокують пункти пропуску Шегині і Рава-Руська

Фото
Укрінформ
На Львівщині кілька десятків протестувальників блокують пункти пропуску у Раві-Руській та у Шегинях на українсько-польському кордоні.

Про це повідомив у суботу депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич у Facebook.

"Пропускний пункт Шегині, люди перекрили дорогу, близько 20 людей ходять по пішохідному переходу, рух наразі ускладнений... Пропускний пункт Рава - Руська, люди також перекрили рух, 20 людей ходять по пішохідному переходу", - написав він.

За словами Зінкевича, організатори акції повідомили, що блокують пункти пропуску через незадоволення законом про новий порядок перетину кордону. "Також вони зазначили, що ходитимуть по пішохідних переходах та щоп’ятнадцять хвилин пропускатимуть до кордону по десять машин", - зазначив він.

Читайте також: На кордоні з Польщею затримали нелегалів із Туреччини та їх переправників

Учасники мітингів планують блокувати кордон протягом усього дня.

Акція протесту в пунктах пропуску на кордоні з Польщею

Як повідомляв Укрінформ, у Раві-Руській рух у напрямку кордону також було заблоковано 30 січня, а 10 січня на кордоні з Польщею мітингувальники блокували три дороги через податкові зміни.

Нові правила безмитного ввезення товарів у ручному чи супроводжуваному багажі набрали чинності з 1 січня. Зокрема, вартість таких товарів обмежується 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) та вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби і в'їжджає в країну не частіше за один раз впродовж 72 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-