У Харкові обговорили координацію дій в рамках реформи місцевого самоврядування

У Харкові обговорили координацію дій в рамках реформи місцевого самоврядування

Децентралізація
Укрінформ
Круглий стіл на тему "Координація діяльності в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації на Харківщині" відбувся у Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" і Мінрегіону.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час на Харківщині активно відбувається процес ініціювання та створення об'єднаних територіальних громад. Підтримку, допомогу та експертний супровід цього процесу здійснює ціла низка установ та організацій. Тому логічною є необхідність розробки спільного плану дій та координації діяльності всіх учасників процесу децентралізації на території області", - зазначила на відкритті заходу директор Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова.

До того ж, за її словами, захід проходить у рамках дня відкритих дверей Центру: "Таким чином, участь в ознайомленні з його роботою зможуть взяти не лише фахівці, а й усі охочі земляки".

"Сьогоднішнє обговорення питання координації дій - свідчення того, що наш Центр стає не тільки майданчиком для спілкування усіх учасників процесу реформування, а й штабом, який направляє ці дії", - додала Баринова.

За її словами, Харківщина поки що не займає перших місць в рейтингу створення об'єднаних територіальних громад (ОТГ), але всі 13 громад - самодостатні: "60% громад об'єднує більш 10 тисяч осіб кожна, 40% - більше 6,5 тисячі, а це вже якісний показник!".

"Головне - подолати сумніви земляків щодо необхідності створення ОТГ. Ми ще недостатньо розповідаємо про успіхи новостворених громад. Треба більше залучати досвідчених експертів до роз'яснювальної роботи з населенням. Серед іншого, ми обговоримо і фінансові питання, і обмін досвідом з вітчизняними та закордонними партнерами, і підвищення ефективності місцевого самоврядування", - додав перший віце-президент - виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов.

Читайте також: В Україні вперше публічно презентували стратегію розвитку ОТГ

Щодо круглого столу, то його учасниками стали більше 20 осіб: представники Харківської ОДА та облради, керівники Асоціації органів місцевого самоврядування регіону, регіонального відділення всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" та регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, представники Університетського консорціуму, східноукраїнського представництва міжнародного фонду "Відродження" та харківського відділення Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, представники німецької компанії GIZ, експерти Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Круглий стіл на тему "Координація діяльності в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації на Харківщині" / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

Основною темою обговорення стало підбиття підсумків реформи місцевого самоврядування на території Харківської області у 2017 році, презентація основних напрямків роботи Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування на 2018 рік, обговорення співпраці з організаціями, які займаються питаннями реалізації реформи на території області.

Як повідомляв Укрінформ, Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-