Миколаїв та область отримали бюджети на наступний рік в один день

Миколаїв та область отримали бюджети на наступний рік в один день

Укрінформ
Одразу два бюджети на 2018 рік – обласний та міський - отримали жителі Миколаївщини 21 грудня. 

В цей день пройшли сесії обласної та міської рад, де і були затверджені головні кошториси громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дохідна частина бюджету Миколаївської області на 2018 рік становить 6 мільярдів 619 мільйонів гривень. Приріст до показників 2017 року складає 29,8%. Значну частину займає загальна субвенція з державного бюджету – 4,7 мільярда гривень. Найбільша субвенція соціального характеру - 3,6 мільярда гривень», - сказав начальник управління фінансів Миколаївської ОДА Вадим Іщенко.

Що ж до бюджету міста Миколаєва, то, як зазначила заступник міського голови - директор Департаменту фінансів міськради Валентина Бондаренко, дохідна частина бюджету становитиме 4 млрд 332 млн грн, а витратна на 20 млн грн. більша.

На освіту планується направити 1 млрд 228 млн грн, що на 12% більше, ніж в цьому році. На галузь охорони здоров'я піде 555 млн грн і це майже на 30 відсотків більше цьогорічної цифри. Але чи не найбільше порадував соціальний захист населення. На ці цілі закладено 1 млрд 298 млн грн, і це аж на 40% перевищує показник поточного року.

Читайте також: Запорізька міськрада ухвалила бюджет-2018 з дефіцитом більше мільярда

Варто зауважити, що обидва бюджети на сесіях приймалися без детального обговорення, у депутатів навіть не було детальної розкладки за усіма витратними статтями.

Наприклад, депутат міської ради Сергій Ісаков відзначив, що не голосуватиме за проект бюджету, оскільки так і не отримав пооб'єктний його розпис. «Не дивлячись на зміну влади в місті, формування бюджету відбувалося під ковдрою, навіть депутати не змогли дізнатися багато речей, які містяться в бюджеті», - сказав він.

Проте більшістю голосів обидва бюджети були прийняті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-