Запорізька міськрада ухвалила бюджет-2018 з дефіцитом більше мільярда

Запорізька міськрада ухвалила бюджет-2018 з дефіцитом більше мільярда

Укрінформ
Запорізька міська рада затвердила бюджет Запоріжжя на 2018 рік з дефіцитом більш як 1 млрд гривень. 

Відповідне рішення депутати ухвалили в середу на черговій сесії Запорізької міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Доходи бюджету Запоріжжя становитимуть 7,83 мільярда гривень, витрати - близько 9 мільярдів гривень. Бюджет розвитку - близько 1,7 мільярда гривень, зафіксований в ухваленому документі.

За словами міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, в 2018 році реверсна дотація, яку місто направляє до держбюджету, збільшилася більш як на 120 млн грн - до 351 млн грн. При цьому з бюджету Запоріжжя продовжуватиме фінансування ПТУ, що потребує 189 млн грн, місто буде здійснювати компенсацію недофінансування державній освітній субвенції на зарплату педагогам, що потребує 118 млн грн, і "перекривати" ряд інших незахищених статей.

Запорізькою міськрадою також прийнято ряд міських програм, що вимагають істотного фінансування, виконання яких надзвичайно важливе для життєзабезпечення і розвитку Запоріжжя. Так, у 2018 році передбачено близько 1 млрд грн на здійснення капремонтів міських лікарень, придбання нового обладнання, капремонт міських центрів надання медико-санітарної допомоги, реконструкцію приміщень і розширення мережі сімейних амбулаторій та інші потреби сфери охорони здоров'я. На утримання доріг і розвиток інфраструктури доріг міста передбачено 590 млн грн, на будівництва нового термінала і капремонт злітно-посадочної смуги аеропорту Запоріжжя -  понад 390 млн грн, на капремонт житлового фонду - близько 380 млн грн, на фінансування  Муніципальної служби оперативного реагування на аварійні ситуації у житловому фонді - 54 млн грн.

Читайте також: Херсон підходить до свят з бездефіцитним бюджетом

Щоб скоротити дефіцит бюджету в 2018 році і не скорочувати фінансування затверджених програм, влада Запоріжжя має намір, за словами міського голови, використати всі можливі джерела: від залучення інвестицій до кредитних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-