Антирейдерська комісія Мін'юсту повернула французьким інвесторам 105 га землі

Антирейдерська комісія Мін'юсту повернула французьким інвесторам 105 га землі

Укрінформ
Комісія Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації повернула підприємству з французькими інвестиціями «Агрофірма «Лідер» (Дніпропетровщина) право оренди на 105 гектарів землі.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду в середу, інформує прес-служба Мін'юсту. 

«Комісія Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації  скасувала протиправні дії реєстратора і повернула підприємству з французькими інвестиціями «Агрофірма «Лідер» (Дніпропетровська область) право оренди на 105 гектарів землі», -  зазначив Петренко.

Як пояснив міністр, наприкінці жовтня «Агрофірма «Лідер» звернулася до комісії зі скаргою про незаконну перереєстрацію 25 земельних ділянок площею 105 гектарів, які підприємство обробляло на підставі укладених з власниками землі договорів оренди.

Комісія з'ясувала, що реєстраторами було порушено порядок вчинення реєстраційних дій під час припинення оренди для «Агрофірми «Лідер». Рішенням комісії скаргу підприємства було задоволено, а порушені права - відновлено.

Міністр юстиції наголосив, що четверо державних реєстраторів, які проводили реєстраційні дії з порушенням закону, вже покарані - Міністерство юстиції на півроку відключило їх від доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також: Лише четверта частина звернень до агроштабів стосувалася рейдерства - Мін'юст

«Ця справа є черговим доказом того, що державні інститути готові оперативно реагувати на порушення прав бізнесу й відновлювати справедливість. І це стосується не тільки вітчизняних підприємств, але й підприємств з іноземними інвестиціями. Кожен бізнесмен, який вкладає гроші в українську економіку, має бути впевнений, що його права  захищені», - розповів Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-