Лише четверта частина звернень до агроштабів стосувалася рейдерства - Мін'юст

Лише четверта частина звернень до агроштабів стосувалася рейдерства - Мін'юст

Укрінформ
Із усієї кількості звернень на гарячу лінію оперативних антирейдерських аграрних штабів тільки  четверта частина стосувалася спроб рейдерства.

Про це заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час прес-конференції в Укрінформі, презентуючи результати роботи антирейдерських аграрних штабів.

«На гарячу лінію оперативних штабів надійшло 615 дзвінків. Було розглянуто 491 звернення,   із цієї цифри тільки 136 звернень стосувалися спроб дійсно рейдерських захоплень. Хочу підкреслити, що тільки четверта частина з усіх дійсно стосувалася спроб рейдерських захоплень. Хочу застерегти всіх, хто спекулює кількістю і цифрами: багато хто говорить про 700 рейдерських захоплень, хтось про 7 тисяч, але це та інформація, яку ми отримали по всіх регіонах у рамках діяльності наших штабів», -  наголосила Сукманова.

Читайте також: Уряд ухвалив постанови для боротьби з рейдерством землі

Вона також позитивно оцінила роботу антирейдерських штабів, які працювали з 15 серпня до 15 листопада 2017 року. 

«Завдяки діяльності штабів ми запобігли десяткам силових зіткнень на полях. Ми бачили в окремих регіонах дуже ефективну співпрацю і правоохоронних органів, і органів юстиції, і Держгеокадастру, і дійсно, так і є», -  зауважила заступник міністра.

За її словами, виявляється, що «люди називають рейдерськими захопленнями насправді не рейдерські захоплення: або самовільне захоплення замельної ділянки, або крадіжку врожаю, або корпоративні конфлікти, або ще якісь дії, які не можуть класифікуватися як захоплення». 

«Найголовніше, що робота штабів стала прикладом створення унікального майданчику, співпраці різних державних органів, які задіяні в одній сфері: юстиція,  Держгеокадастр, прокуратура, правоохоронні органи, облдержадміністрація. І цей приклад став достатньо вдалим», - наголосила Сукманова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-