Клімкін про кордон з Угорщиною: тепловізор не

Клімкін про кордон з Угорщиною: тепловізор не "пробиває" кукурудзу

Відео
Укрінформ
Україно-угорський кордон має стати першим справжнім європейським прозорим і безпечним кордоном, а не "воротами" для контрабанди.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у відеоблозі, записаному під час робочої поїздки до Закарпатської області.

"Я вважаю, що ми маємо допомагати прикордонникам і в плані бюджету, і в плані матеріально-технічного сприяння, оскільки саме цей кордон має стати реальним європейським кордоном, а не тим, що тут у нас досі дуже багато випадків контрабанди", - сказав Клімкін.

Він акцентував, що відстань від державного кордону до приватної землі наразі становить 50 м, і "якщо там посадити кукурудзу, реально тепловізор її не пробиває". 

"Звичайно, такого, як зараз, тут не має бути. А те, що ще кілька тижнів тому тут стояли якісь вежі, з яких дивилися за нашими хлопцями-прикордонниками, зрозуміло кому допомагало", - зазначив міністр.

У цьому контексті він наголосив, що цю ділянку україно-угорського кордону треба зробити прозорим і всім зрозумілим першим європейським кордоном, а для цього необхідно співпрацювати з нашими друзями і партнерами.

 "Інакше контрабанда буде й далі проходити, і на цьому, а не на тому, щоб розвивати регіон, будуть, на жаль, заробляти", - резюмував Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді на Закарпатті прикордонники, підрозділи Міністерства внутрішніх справ та військова прокуратура провели масштабну спецоперацію з залученням бронетехніки та авіації. Зокрема, у трьох районах області було проведено 100 одночасних обшуків з документування протиправної діяльності організованої групи осіб, які незаконно відчужили прикордонну смугу у 140 га та займалися реалізацією наркотиків - канабісу та опію.

Читайте також: Незаконна торгівля тютюном: Порошенка закликають внести у Раду законопроект

У рамках операції правоохоронці повідомили про підозру чиновнику Держгеокадастру і подали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згодом затримали колишню главу управління Держземагенства (нині – Держгеокадастр) у Берегівському районі Закарпатської області і також вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-