Тому Сойєру та Нестору Махну: митники перехопили 200 посилок з Китаю

Тому Сойєру та Нестору Махну: митники перехопили 200 посилок з Китаю

Укрінформ
Київські митники затримали посилки, що надійшли з Китаю експрес-поштою й були адресовані неіснуючим людям - літературним і кіноперсонажам, історичним постатям тощо.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Під час здійснення їх митного оформлення було встановлено, що транспортні документи на 201 міжнародне відправлення містять неправдиві відомості щодо одержувачів та їх контактних номерів телефонів, а вказані адреси доставки просто не існують", - інформують у митниці.

Адресатами вказувалися Том Сойєр, Джек Горобець, Нестор Махно. Але цим політ фантазії реального отримувача цієї купи посилок не обмежився: у списку є Лідка Маразматичка, Лідка Інвалідка, Борщ Український, Кілька Путивльська, Продавець Льоха, Льошка Антошка, Бім Собака, Бандит Карпенко "та ряд інших, не менш дивних персон". Усі вони, якщо вірити супровідним документам, живуть в місті Путивль, але - на неіснуючих вулицях у неіснуючих домівках, зауважують митники.

Читайте також: ДФС виявила цьогоріч 3,5 тисячі нелегальних працівників

Як вважають у ДФС, у такий спосіб отримувач намагався ухилитись від оподаткування, розбивши своє замовлення на дрібні партії.

Зазначається, що йдеться про 201 міжнародне експрес-відправлення з HD-плеєрами, відеокамерами, мобільними телефонами та різноманітними аксесуарами загальною вартістю 125 тис. грн.

За цим фактом Київська міська митниця склала протокол за ознаками порушення митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України – надання митниці як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо одержувачів відправлень.

Наразі товар вилучено. Матеріали справи будуть скеровані до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-