До України прибула 27-а піхотна бригада армії США

До України прибула 27-а піхотна бригада армії США

Фото
Укрінформ
Віднині на Яворівському полігоні, що на Львівщині, українські військовослужбовці проходитимуть вишкіл, яким керуватимуть інструктори 27-ї піхотної бригади бойової групи армії США.

22 листопада вони урочисто перебрали командування від колег із 45-ї піхотної бригади Національної гвардії Збройних сил США, повідомляє Радіо Свобода.

"Військовослужбовці 45-ї піхотної бригади згорнули свій бойовий прапор. Майже десять місяців інструктори однієї з найкращих американських дивізій зі штату Оклахома провели в Україні, тренуючи українських бійців", - йдеться у публікації.

Тим часом військовослужбовці 27-ї піхотної бригади зі штату Нью-Йорк (місто Сірак’юс) розгорнули свій бойовий стяг, який майорітиме на полігоні до серпня наступного року. Саме стільки часу 250 військових інструкторів з цієї піхотної бойової бригади разом із колегами з Канади, Польщі, Британії, Литви, Данії, загалом понад 400 осіб, тренуватимуть українських військовослужбовців, які служать у зоні бойових дій на Донбасі. Водночас натовські військовослужбовці перейматимуть український бойовий досвід.

До України прибула 27-а піхотна бригада армії США

"Місія 27-ї піхотної бригади не змінюється. Буде такою ж, як і 45-ї. Але прогнозую, що українське командування братиме на себе більше відповідальності у межах роботи місії. Ми готові і відкриті до пропозицій командування Сухопутних військ України, якщо вони мають бажання змінити тренування",– каже командувач Сухопутних військ США в Європі Фредерік Бен Ходжес.

Читайте також: Саджан про зброю для України: крім обладнання, потрібен ще й "майстер клас"

Країни-НАТО розпочали підготовку українських бійців на Яворівському полігоні у рамках "Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи" у 2015 році. За весь час вишкіл пройшли понад 6 тисяч українських солдатів і офіцерів. На сьогодні це вже третя ротація і навчання проходить дев’ятий батальйон українських Збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-