Саджан про зброю для України: крім обладнання, потрібен ще й

Саджан про зброю для України: крім обладнання, потрібен ще й "майстер клас"

Укрінформ
Міністр оборони Канади Харджит Саджан заявляє, що сам факт наявності сучасного озброєння нічого не вартий без досконалих навичок його застосування.

Про це він сказав, коментуючи можливість надання Україні зброї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У наші плани входить не лише обладнання - його легко можна доставити, але без навичок використання воно буде даремним. Натомість ми прагнемо зрозуміти, які можливості Збройні сили України воліють мати і визначити, що для цього потрібно", - сказав Саджан.

За його словами, вже дислоковані в Україні в рамках тренувальної операції UNIFIER канадські військові інструктори можуть допомогти українським військовослужбовцям в опануванні сучасного обладнання. "Ми маємо підрозділи в України, які допомагають із тренуванням військових. Тож коли ми визначимо потреби ЗСУ, то зможемо поєднати їх із тренуванням, аби упевнитися, що на час прибуття обладнання вони спроможні його використовувати", - зазначив міністр.

Читайте також: Міністр оборони Канади оцінив шанси на вступ України в НАТО

Як повідомлялося, Україна неодноразово зверталася до Канади із запитом на поставки канадської зброї. Хоча у цьому питанні вдалося досягти суттєвого прогресу, остаточних домовленостей поки що немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-