Адвокати пораненого на військових навчаннях журналіста вимагають 2 мільйони

Адвокати пораненого на військових навчаннях журналіста вимагають 2 мільйони

Укрінформ
У Саксаганському районному суді Кривого Рогу повинні були продовжити розгляд справи про пораненого під час військових навчань кореспондента В'ячеслава Волка. Але захист обвинуваченого попросив додатковий час на ознайомлення з документами. У свою чергу адвокати Волка заявили про суму, яку вимагають в якості відшкодування збитку - 2 млн грн.

Про це повідомив Перший Міський.

«Два мільйони гривень моральної компенсації і понад 100 тисяч гривень на лікування. Саме стільки вимагає сім'я пораненого журналіста В'ячеслава Волка від інструктора Ігоря Петренко», - йдеться в повідомленні.

Чергове судове засідання знову перенесли. На цей раз захист обвинуваченого заявив про клопотання, щоб розгляд справи перенесли на іншу дату. За цей час адвокат інструктора ознайомиться з цивільним позовом, поданим на його підзахисного.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня у Кривому Розі було поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь в зйомках постановочного кадру під час військових навчань. У нього діагностовано наскрізне вогнепальне поранення шиї, пошкоджено хребет і спинний мозок. Лікарі провели дві складні операції. 28 серпня В’ячеслава Волка авіацією транспортували з Дніпра до Львова, зараз його лікують у Військово-медичному центрі Західного регіону.

Читайте також: Українським лікарям відкрили доступ до баз Британського медичного журналу

За даними військових, постріл з пістолета зробив учасник навчань, волонтер-інструктор, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників. В його діях вбачаються ознаки двох злочинів: необережне тяжке тілесне ушкодження (ст. 128 Кримінального кодексу України) та незаконне поводження зі зброєю (ст. 263 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-