Львівський суд дав рік за гратами лікарю, через якого померло немовля

Львівський суд дав рік за гратами лікарю, через якого померло немовля

Укрінформ
Завідувача пологовим відділенням 3-ї міської лікарні Львова акушер-гінеколога Олега Данкова засудили до року ув`язнення за неналежне виконання службових обов’язків, що призвело до смерті новонародженої дитини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Шевченківському районному суді розглядався випадок  трирічної давності, коли після пологів  новонароджене немовля померло від отриманих травм. Батьки звинуватили у цьому лікаря, який приймав пологи. Суд, спираючись на висновки судово-медичної експертизи, визнав їхні звинувачення справедливими і засудив завідувача пологовим відділенням 3-ї міської клінічної лікарні Львова, акушер-гінеколога Олега Данкова, який особисто приймав пологи, до року ув’язнення, визнавши його винним у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило смерть новонародженої дитини.

Суд встановив, що спостереження за вагітною Мар’яною Павлик у 3-й міській клінічній лікарні проводилося не в повному об’ємі, а дії лікаря Данкова суперечили вимогам клінічних протоколів. Судово-медична експертиза вказала на існуючий причинний зв’язок між допущеними порушеннями з боку лікаря акушер-гінеколога Данкова і смертю дитини. Зокрема, те, що не були належно оцінені ризики й не обрано правильну тактику ведення пологів, проводилося витискання дитини та порушення тактики накладення акушерських щипців. Внаслідок цього від отриманих під час пологів травм немовля померло у міській дитячій клінічній лікарні.

Суд визнав винним лікаря у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст 140 ККУ і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік із позбавленням права займатися лікарською діяльністю у комунальних та приватних закладах терміном на один рік.

Окрім того, суд постановив стягнути з Данкова на користь матері померлої внаслідок пологів дитини Мар’яни Павлик заподіяну їй моральну шкоду у розмірі 300 тис. грн. Також стягнути з Олега Данкова на користь батька дитини Остапа Пудляка заподіяну йому шкоду у розмірі 50 тис. грн. Окрім того, стягнути з 3-ї міської клінічної лікарні на користь Мар’яни Павлик заподіяну їй моральну шкоду у розмірі 50 тис. грн.

Читайте також: Надія ще є: українці вірять, що корупцію у медицині можна подолати

При винесенні вироку суд врахував як пом’якшуючі обставини позитивні характеристики щодо обвинуваченого.

До обрання вироком законної сили буде діяти обраний раніше запобіжний захід – особисте зобов`язання.

Данков не згодний із рішенням суду і має намір оскаржити його в Апеляційному суді Львівщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-