Джапарова розповіла, що робиться для мовлення на окуповані території

Джапарова розповіла, що робиться для мовлення на окуповані території

Укрінформ
У Мінінформполітики вважають, що для забезпечення внутрішньої інформаційної безпеки необхідно відновити мовлення на окуповані території, зупинити незаконний сигнал звідти і створювати якісний специфічний контент для непідконтрольних територій.

Про це на засіданні круглого столу "Стратегія повернення тимчасово окупованих територій Донбасу" заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Є три загальні треки, у яких ми сьогодні рухаємося в напрямку внутрішньої інформаційної безпеки. Перший - це відновлення мовлення, тобто розбудова системи національного телерадіомовлення. Другий - це зупинення незаконного сигналу, який сьогодні досягає до підконтрольної Україні території з окупованих територій. Це ще складніший процес, ніж відновити мовлення, тому він вимагає достатньо великого фінансового ресурсу і в деяких речах навіть політичної волі. Третій трек уже не зовсім про МІП, а про мовників, про учасників інформаційного процесу - це якість контенту", - сказала Джапарова. 

Читайте також: У МІП розповіли, як “повертатимуть” людей Донбасу

У цьому контексті вона зауважила, що в умовах великої кількості каналів отримання інформації - "і супутник, і інтернет, і цифра, і аналог" - людина має змогу обирати, що дивитися. Тому, на думку Джапарової, казати, що сьогодні у Криму і на Донбасі люди живуть в інформаційному гетто, не дуже коректно, тому що доступ до українських ЗМІ через супутник або інтернет точно є. 

"І це вже питання, чи вони хочуть дивитися, слухати або читати українські ЗМІ, а якщо не хочуть, то чому, і як зробити, щоб це було цікаво для них", - акцентувала перший заступник міністра інформаційної політики. 

За її словами, створення специфічного контенту для окупованих територій має стати спільним завданням і держави, і приватних мовників. Як приклад такого високоякісного контенту Джапарова назвала проекти "Крим.Реалії", "Донбас.Реалії", створені Радіо Свобода.

"Мені здається, що сьогодні нашим мовникам теж варто про це замислитися, навіть розуміючи, що це не є комерційно вигідним", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-