У МІП розповіли, як “повертатимуть” людей Донбасу

У МІП розповіли, як “повертатимуть” людей Донбасу

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики розробило Стратегію інформаційної реінтеграції окупованих територій Донбасу, яка є продовженням державної політики у цьому напрямку.

Про це на засіданні круглого столу "Стратегія повернення тимчасово окупованих територій Донбасу" заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У напрацюванні стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу ми виходили з того, що вона має бути продовженням державної політики, яка будується на тому, що Крим і Донбас не можна роз'єднувати політично, що це дві частини, два пазли однієї картини, де є один абсолютно чіткий агресор - Російська Федерація", - сказала Джапарова.

Читайте також: МІП вказав телеканалам на замалу увагу до теми Донбасу і Криму

За її словами, інший важливий аспект Стратегії полягає в тому, що йдеться в першу чергу про реінтеграцію людей і їх свідомості, а не тільки територій.

"Для нас Донбас - це в першу чергу кілька мільйонів громадян України, які іноді не поділяють позицію, яка артикулюється сьогодні на материку. Але втілення стратегії - це довготривалий процес роботи з цими громадянами, переконання їх у тому, що українська ідентичність сьогодні формується, донесення того, що таке українська ідентичність, і фактично популяризація України і українськості, в тому числі на окупованих територіях", - наголосила Джапарова.

Читайте також: Джапарова - про фільм “Будинок “Слово”: Так само, як і сьогодні в Криму

Вона зазначила, що фактично у Стратегії йдеться про те, що і як ми комунікуємо для трьох ключових аудиторій - світової, материкової України і неконтрольованих територій через наявні сьогодні канали комунікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-