МІП вказав телеканалам на замалу увагу до теми Донбасу і Криму

МІП вказав телеканалам на замалу увагу до теми Донбасу і Криму

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики звертає увагу топ-менеджменту інформаційних телеканалів на доволі низькі показники висвітлення теми Донбасу і Криму в їхньому ефірі.  

Про це на засіданні круглого столу "Стратегія повернення тимчасово окупованих територій Донбасу" заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Два дні тому Нацрада оголосила дані моніторингу, який для нас був дуже важливим. Вони взяли десять інформаційних каналів і вивчили середню частку того, наскільки активно вони висвітлюють тему Криму і Донбасу. Дані виявилися набагато меншими, ніж ми очікували: по Донбасу ця частка становила 8,4%, по Криму - 2,2%. Цими даними ми не диктуємо редакціям телеканалів, як і що казати, ми просто показуємо, що ця частка не є великою, і йдеться про створення механізмів саморегуляції. Це вже на розсуд топ-менеджерів телеканалів, наскільки вони готові збільшувати цю частку", - сказала Джапарова. 

Вона додала, що наразі методологія моніторингу Нацради "достатньо сира", проте наступного року Міністерство інформаційної політики планує проводити його як спільний системний проект. За словами Джапарової, він включатиме моніторинг не тільки інформаційних, а й загальних українських телеканалів, а також основних медійних інтернет-ресурсів. 

Резюмуючи, перший заступник міністра інформаційної політики констатувала, що наразі питання Криму, Донбасу і окупованих територій "не є такими актуальними, як нам хотілося б", не тільки у міжнародному  порядку денному, а й у нашому внутрішньому інформаційному просторі. 

Читайте також: Не треба «здавати» Донбас московським байстрюкам

Як повідомляв Укрінформ, моніторинг щодо висвітлення тем АТО та окупації Криму охопив ефір десяти інформаційних телеканалів: «Громадське телебачення», «Еспресо», «ПравдаТУТ», «Прямий», NewsOne, NewsNetwork, ZIK, «5 канал», «24 канал» і «112 Україна». Обсяг моніторингу кожного телеканалу становив 168 годин (тижневий ефір) упродовж серпня-вересня 2017 року. До тем АТО та окупації Криму зараховані всі передачі, окремі сюжети, документальні та художні фільми, соціальна реклама та інший контент на ці теми, розміщений у телевізійному ефірі інформаційних телеканалів.

Серед інформаційних каналів тему АТО протягом серпня-вересня найкраще висвітлювали телеканали «Прямий», «Еспресо» та «5 канал», «112 Україна» та «24 канал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-