Українське мовлення має бути на всій території Одеської області - голова ОДА

Українське мовлення має бути на всій території Одеської області - голова ОДА

Укрінформ
Українське мовлення має бути на всій території Одеської області, і для цього є вся необхідна інфраструктура. 

Про це у вівторок, 12 вересня, йшлося в Одеській облдержадміністрації на брифінгу за результатами дводенної поїздки в прикордонні райони області за участі голови та членів Комітету свободи слова та інформполітики, представників Мінінформполітики та місцевої влади, повідомила на своїй сторінці у Facebook  голова Комітету свободи слова та інформполітики ВР Вікторія Сюмар.

"Українське мовлення має бути на всій території області. Через рік ми забудемо, що така проблема існувала", - озвучив свою позицію голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

Голова комітету Вікторія Сюмар наголосила, що вся необхідна інфраструктура для цього є.

“Ми напрацювали алгоритм для максимально швидкого вирішення проблеми і запуску цифрового телебачення в області вже в цьому році", - сказала Сюмар.

Вона також повідомила, що за результатами поїздки областю було проведено три наради - в Одеській обласній, Білгород-Дністровській та Кілійській районних адміністраціях. 

“Розроблений план як зробити тут українське мовлення. Люди втомилися дивитися і слухати молдавське з румунським”, - написала Сюмар.

Читайте також: Цифрове радіо у Києві: Нацрада планує експеримент

Голова комітету ВР детально описала ситуацію в одному з райцентрів Одещини — Кілії, де сьогодні нема українського телебачення і радіо. Сталося це тому, що вежу, яку збудувала держава, віддали під використання мобільним операторам, а цифрове мовлення - монополісту “Зеонбуду”, який, за словами Сюмар, ігнорує прикордонні території: “Зате за 800 метрів - румунська вежа. І румунське ТБ й радіо. Отакий "державницький підхід".  

“На першому ж засіданні Нацради запропоную розглянути питання про ліцензію для іншого оператора цифрового мовлення”, - пообіцяла Сюмар.

За результатами поїздки було напрацьовано алгоритм покриття білих плям області і заповнення інформаційного простору українським продуктом. Над його реалізацією чиновники мають намір почати працювати негайно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-