Місія ОБСЄ побачила російські танки під Луганськом

Місія ОБСЄ побачила російські танки під Луганськом

Укрінформ
Представники місії ОБСЄ зафіксували 3 танки, які рухалися на південь неподалік підконтрольного "ЛНР" селища Успенка, що за 23 км на південний захід від Луганська. 

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 

 "За відповідними лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання СММ зафіксувала 3 танки (Т-72), які рухалися на південь неподалік підконтрольного "ЛНР" смт Успенка (23 км на південний захід від Луганська)", - йдеться у звіті.

Крім того, члени патруля місії бачили 3 гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), які стояли за 1 км на південь від підконтрольного уряду села Анадоль Волновахського району Донецької області (65 км на південь від Донецька), що є порушенням ліній відведення.

Також місія відзначила "наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, передбаченим в повідомленні щодо ефективного моніторингу та верифікації відведення важкого озброєння від 16 жовтня 2015 року, яке СММ адресувала підписантам комплексу заходів".

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Єльченко сказав, на якому мандаті наполягатиме Україна

У непідконтрольних українській владі районах за межами відповідних ліній відведення в Донецькій області спостерігачі помітили, що там не вистачає 11 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм).

В іншому місці спостерігачі зафіксували 5 самохідних гаубиць (2С1) і помітили, що там не вистачає 2 самохідних гаубиць (2С1).

Крім того, спостерігачам ОБСЄ відмовили в доступі до одного місця розміщення відведеного важкого озброєння. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-