Нацрада хоче забрати ліцензію телеканалу у Костянтинівці

Нацрада хоче забрати ліцензію телеканалу у Костянтинівці

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу «Скіф-2».

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

«Національна рада під час засідання 31 серпня розглянула питання щодо проведення позапланової перевірки ТОВ «Скіф-2», м. Костянтинівка Донецької обл. (багатоканальне мовлення в мережі МХ-5, логотип «перевернута літера «С»), і з огляду на всі порушення ухвалила рішення звернутися до суду про анулювання ліцензії цієї компанії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, попередня перевірка, проведена в липні 2016 року, виявила, що компанія не провадить мовлення. Тоді регулятор визнав порушення телеканалом частини сьомої статті 27, пункту а) частини першої статті 59 закону України «Про телебачення і радіомовлення» і зобов'язав виконати розпорядження про усунення порушень законодавства.

Проте моніторинги від 31 жовтня і 15 грудня 2016 року повторно зафіксували відсутність мовлення ТОВ «СКІФ-2», що свідчить про невиконання розпорядження.

Читайте також: Нацрада готова захищати свое рішення по Інтеру в суді

Повторну перевірку компанії у лютому 2017 року провести не вдалося, оскільки за вказаною в ліцензії адресою її не виявлено. Лист-повідомлення про проведення позапланової перевірки Укрпошта повернула до Національної ради. Зв'язатися з жодною особою, яка має стосунок до ТОВ «Скіф-2», а також отримати актуальну інформацію про ліцензіата з відкритих джерел (інтернету) не вдалося.

Моніторингом від 10 березня знову зафіксовано, що компанія не мовить.

Тож зазначені порушення діяльності телерадіоорганізації стали підставою для ухвалення регулятором рішення щодо анулювання його ліцензії.

За даними сайту «Ефірне телебачення та радіомовлення України», «Скіф-2» - це місцевий недержавний інформаційно-розважальний канал. Одним з його співвласників є закрите акціонерне товариство «Виробниче об'єднання «КОНТІ» (компанії належить 25% статутного капіталу) - один із найбільших українських виробників кондитерської продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-