Закон про деокупацію Донбасу готовий - Турчинов

Закон про деокупацію Донбасу готовий - Турчинов

Укрінформ
Закон про деокупацію Донбасу готовий до внесення на розгляд парламенту.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив журналістам після вручення сертифікатів на отримання житла військовослужбовцям Національної гвардії України, повідомляє Укрінформ.

"Закон про деокупацію повністю готовий. Є доручення МЗС провести консультації з нашими партнерами. Я сподіваюсь, що до початку сесійних засідань ці консультації будуть завершені і закон буде внесений Президентом до Верховної Ради", - сказав Турчинов.

Як повідомлялося, у проекті закону міститься визначення терміну "тимчасово окуповані території", а також вказано перелік військових формувань, які контролюють цю територію.

Читайте також: Тука вірить, що Рада восени розгляне законопроект про деокупацію Донбасу

Згідно з концепцією деокупації Донбасу межі тимчасово окупованих територій визначає Міноборони України за поданням Генерального штабу Збройних сил. Також на окупованих територіях встановлюється особливий правовий режим. У запропонованій концепції передбачено створення єдиного оперативного штабу, який має управляти не тільки всіма військовими і силовими підрозділами, сектором безпеки, а й місцевими військово-цивільними адміністраціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-