Тука вірить, що Рада восени розгляне законопроект про деокупацію Донбасу

Тука вірить, що Рада восени розгляне законопроект про деокупацію Донбасу

Укрінформ
Законопроект "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України" у вересні має бути поданий на розгляд до Верховної Ради.

Про це заявив заступник заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука у понеділок, 28 серпня, в ефірі телеканалу "112 Україна". 

"Я можу припускати, що це досить складний документ як з юридичної точки зору, так і з політичної. Було дуже багато різного роду зауважень, побажань до цього документа, іноді діаметрально протилежних за змістом і духом. Робота буде непроста. Я сподіваюся, що, як і обіцяли, у вересні цей закон надійде до Верховної Ради", - сказав Тука.

Читайте також: Муженка не надто надихає законопроект про деокупацію Донбасу

Він також зазначив, що законопроект передбачає зміну системи управління на підконтрольних уряду територіях Донеччини і Луганщини. Зокрема, передбачається створення штабу під керівництвом Збройних сил України, якому підпорядковуватимуться військово-цивільні адміністрації, а керівництво цим штабом буде здійснювати ЗСУ, а не СБУ, як це відбувається зараз. "Це головна мета цього законопроекту", - підкреслив Тука.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов наприкінці липня 2017 року заявляв, що законопроект уже готовий, проте експерти з питань безпеки та правознавці відпрацьовують окремі його деталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-