Муженка не надто надихає законопроект про  деокупацію Донбасу

Муженка не надто надихає законопроект про деокупацію Донбасу

Укрінформ
На даний момент формат операції в зоні проведення антитерористичної операції відповідає існуючим загрозам.

Про це заявив в інтерв'ю LIGA.net начальник Генерального штабу Збройних Сил України - Головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

"На даний момент формат операції в зоні АТО відповідає тим загрозам, які існують. Надалі, в разі загострення, думаю, формат цієї операції зміниться", - сказав він.

Коментуючи інформацію в ЗМІ про законопроект про відновлення суверенітету над окупуваним Донбасом, Муженко повідомив, що в Міністерство оборони та Генеральний штаб такий законопроект не надходив. "З того, що я бачив у засобах масової інформації, ми не розуміємо, наскільки це може бути законопроектом, що буде дійсно подаватися на розгляд Верховної Ради", - заявив начальник Генштабу, додавши, що опублікований у ЗМІ варіант "вимагає серйозного доопрацювання".

Читайте також: Муженко: З початку АТО на Донбасі загинули 2307 військових

За словами Муженка, на сьогодні в зоні проведення АТО у військових досить існуючих повноважень.

"У перспективі, дійсно, в разі загострення ситуації передбачається велика централізація системи управління. У нас є два закони - про надзвичайний стан і про воєнний. Він дійсно передбачає посилення ролі військових у тих регіонах, де введено воєнний стан, тому що головними у загальній структурі органів влади стають органи військового управління", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-