Муженко: З початку АТО на Донбасі загинули 2307 військових

Муженко: З початку АТО на Донбасі загинули 2307 військових

Укрінформ
За три роки війни на Донбасі загинули 2307 українських військових, 8185 осіб отримали поранення. Ще 871 військовослужбовець - небойові втрати.

Про це заявив в інтерв'ю LIGA.net начальник Генерального штабу Збройних сил України - Головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

"Війна завжди знищує людей. Така у неї природа. У нас за три роки війни 2307 непоправних втрат і 8185 поранених (станом на 27 липня - ред.). Це чисто бойові втрати. Небойові - 871 особа", - сказав Муженко.

Начальник Генштабу зазначив, що до небойових втрат відносять смерті військовослужбовців від хвороб, загибель від порушення заходів безпеки, - наприклад, поводження зі зброєю, - загибель у ДТП, самогубства.

Читайте також: Бойовики під час тренувань розстріляли приватні будинки, є поранений - ГУР

"Заяви, що небойові втрати перевищують бойові, не відповідають дійсності. Навпаки, порівняно з 2015-2016 роками вони зменшилися в рази. Це фактор маніпуляції громадською думкою з боку безвідповідальних посадовців, а іноді і просто провокаторів, які не несуть відповідальності за свої заяви", - підкреслив він.

Водночас, за словами Муженка, кількість поранених і загиблих серед українських військових скоротилася, особливо порівняно з 2016 роком. "Хоча нещодавно була ситуація, коли ми за два дні непоправно втратили дев'ятьох військовослужбовців. Навіть одна втрата - це вже трагедія. І не тільки для сім'ї, не тільки для товаришів, а й для всього українського народу", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-