Нардепи проїдуться вздовж кордону з РФ, аби розвіяти

Нардепи проїдуться вздовж кордону з РФ, аби розвіяти "міфи про Стіну"

Укрінформ
Народні депутати України, які у складі депутатської групи інспектують зараз сухопутний і морський українсько-російський державний кордон, 4 вересня 2017 року проведуть прес-конференцію в місті Києві, де розкажуть про результати своєї поїздки.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів у понеділок під час перебування на Херсонщині народний депутат України, учасник цієї групи Сергій Рудик.

"На сьогодні в поїздці взяли участь 13 народних депутатів. Я пройшов увесь маршрут, єдиний з усіх моїх колег. Головне - це скласти комплексне уявлення про те, що відбувається на кордоні, десь детінізувати міфи про Стіну (на українсько-російському кордоні - ред.), пояснити людям, що насправді там є, і де треба - допомогти, допомогти як на рівні додаткового фінансування, так і на рівні покращення законодавства і зменшення бюрократичних перепон, які не дають, на жаль, прикордонникам займатися властивою їм функцією охороняти наш спокій. За результатами поїздки всі ці напрацювання ми презентуємо 4 вересня на прес-конференції в Києві, скажемо, що ми напрацювали і що плануємо змінити", - розповів Рудик.

Читайте також: Проект "Стіна" обійдеться прикордонникам цьогоріч у півмільярда

За його словами, інспектування народними депутатами українсько-російського кордону розпочалося позаминулого понеділка, на початку депутатських канікул. "Ми вже пройшли Чернігівську, Сумську, Харківську, Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області. У нас лишається Миколаївська та Одеська області. Завтра в Миколаївській області до нас доєднаються Андрій Вадатурський та Іра Суслова, а на острові Зміїний в Одеській області мають доєднатися ще 5 народних депутатів", - сказав Рудик.

Як він зазначив, до поїздки вздовж українсько-російського кордону долучилися народні депутати з кількох фракцій та позафракційні депутати. "У першу чергу, це депутати від БПП, найбільше їх було. Були і від "Народного фронту" - наприклад, Віка Сюмар, хоч вона не депутат-мажоритарник, але вона з нами пройшла всю Луганську і Донецьку області. Депутатська група "Воля народу" - Сергій Шахов. І депутати-позафракційники", - повідомив Рудик.

Разом із тим, він зазначив, що запрошення взяти участь у заході "надсилалися усім без винятку 198 народним депутатам-мажоритарникам, які представлені в усіх фракціях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-